trafic.ro

marți, 19 ianuarie 2016

Enumerori
     Un fulg de nea, născut din haos, rostogolindu-se într-un amestec ce ne ascunde, nouă muritorilor, identitatea desăvârșită și liniile imposibile.

     Perfecțiunea întruchipată în penele aliniate perfect, protejând corpul firav al rândunicii de exteriorul ce se scurge mult prea lent ca sa îi poată aprecia grația.

     Irisul ce prinde în amestecul său de culoare poarta pupilară a sufletului, mărginind întunericul ființei noastre.

     Anatomia diversității, ascunsă prin ignoranța mulțimii, sărăcindu-ne dorința de cunoaștere prin izolările selective autoimpuse.

     Frumosul mânjit cu indiferența plămădită de orânduiala ce ne este îndesată pe gât de gulerele scrobite și mințile nepăsătoare ale îndrumătorilor infectați cu termene limită.

     Picăturile de nori ce cad pradă burlanelor șuvoiului de mediocritate se risipesc în aerul îmbâcsit al urbanizării.

     Carnalul ce copleșește fiorul și vulgaritatea ce justifică nevoia de sacru, ne umplu retinele și ne sărăcesc spiritul.

     Prea puțin pentru o lume atât de îngustă, văduvită de răsfoirea apatică a căutătorilor de nimic, unul zgomotos și orbitor, unealtă a fracturărilor săvârșite în numele vânătorii de priviri. Atunci când detaliile sunt măsluite și amestecate într-un tablou ce ar trebui să fie pe placul tuturor, libertatea devine un termen condiționat de informații ciuntite, sortite unui public ce tânjește după suficiență. Sămânța Edenului pierdut încolțește în fiecare dintre noi. Păcatul suprem se poate dovedi a fi uitarea de sine, sistarea căutărilor începute în paginile copilăriei pline de basme. Totul în numele...

     Când a fost ultima oară când te-ai privit cu atenție în oglindă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu